Vroeger hielden we hier lijsten bij met de adressen van de vliegerwinkels en de verschillende merken. Dat blijkt nu een beetje onbegonnen werk te zijn om dat allemaal up-to-date te houden. Men is veel vlugger op de hoogte door even Google te gebruiken of door ons een specifieke vraag te zenden via het contactformulier.
Wat de aankoop van kites (vliegers) zelf betreft ben je meestal het snelste geholpen door de website van je voorkeurmerk op te sporen en je bestelling rechtstreeks bij de maker te plaatsen (o.a. het geval bij Benson kites, R-sky, l'Atelier enz...)
Niet alles moet via het internet, er zijn nog wel enkele winkels in België (o.a. Beach Shop, Zeppelin e.a.). Het is wel aangeraden om telkens op voorhand eens te telefoneren of e-mailen om te zien of men het gezochte wel kan leveren en aan welke prijs. Het internet zelf, daar vindt je verschillende winkels, vooral in Duitsland. In Nederland zijn er ook wel een paar en in Parijs is het alom geprezen Bilboquet de leverancier van enkele merken.
Vermits een en ander wel eens durft te wijzigen kan ik me geen betere informatiebron indenken dan onze samenkomsten op de derde zondag van elke maand op het strand van Zeebrugge. Daar kan je terecht voor alle informatie en kan je meteen zelf zien welke kwaliteit door wie geleverd wordt (je kan er ook al eens wat modellen van kites aan het werk zien).
Ook niet vergeten dat je die trick kite zelf kan bouwen, er zijn genoeg 'open source' modellen waarvan de plannen op het internet staan. We hebben trouwens zelf ook een goede stap-voor-stap website daarvoor!

   
© Tweelijners